måndag 7 juli 2008

Sommarens godaste näst efter mammas egna jordgubbar

Åh, den som kan och vill.
Testa genast dom här godbitarna!

Sätt ugnen på 200 grader.
Rör 3 dl socker och 75 g smör pösigt.
Tillsätt 5 äggulor.
Blanda samman 6 dl mjöl, 3 tsk bakpulver och 1½ msk vaniljsocker och tillsätt det växelvis med 2 1/4 dl mjölk och 3 msk kokande vatten i smeten.
Grädda i 15 minuter.

Vispa 5 äggvitor till ett marängskum.
Rör sen i 5 dl socker, 1½ msk vaniljsocker och 5 dl röda vinbär.
Höj temperaturen på ugnen till 250 grader, bred vinbärsmarängen över kakan och grädda i 5 minuter.

Det är inte för inte som den här kakan heter Vinbärsmums!

1 kommentar:

Mammanna sa...

Låter jätte mums, den ska jag nog prova nästa helg när jag har en dag ledigt iaf =)