fredag 13 mars 2015

Marshmallows

1. Blanda två och en halv matsked gelatinpulver med en och en fjärdedels deciliter vatten. Vispa vitt och fluffigt.
2. Vispa två äggvitor och en tesked vaniljsocker vitt och fluffigt.
3. Koka en och en fjärdedels deciliter vatten med lika mycket vit sirap och fem deciliter strösocker till 122 grader.
4. Blanda sockerkoket med gelatinet och vispa som bara den.
5. Blanda i äggvitevispet och vispa igen till en stor, vit, seg massa.
6. Häll i en form klädd med bakplåtspapper och pudrad med florsocker.

Låt stå över natten och sen är det bara att dela i lagom stora bitar.

Ett godis som ser ut och smakar som det man kan köpa färdigt. Det är bara att färga och smaksätta som man vill! Om man gillar kokosprickar till exempel doppar man bitarna i smält choklad och strör på kokos. Det bästa är ju förstås att man vet exakt vad innehållet är.

Inga kommentarer: